En Biel, en Marc, l’Albert, la Mariona, l’Anna, l’Andrea i l’Alba tenen en comú que són estudiants de 2n de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès i que una de les seves principals aficions és la tecnologia. De fet, tots estudien el Batxillerat en la modalitat tecnològica i tots han hagut de presentar aquest curs els treballs de recerca que van començar el curs passat, quan feien primer de batxillerat.

Un robot-mascota

La Mariona Bonàs va comprar un ninot de l’Stitch en una botiga Disney, va buidar-ne l’escuma i el va omplir de cables i sensors per a crear un robot-mascota que és capaç d’interactuar amb les persones. El robot és capaç de notar el tacte, localitzar-te, adormir-se, despertar-se, demostrar tristesa i alegria. Ella afirma que té funcions terapèutiques per a persones que pateixen malalties mentals.

Una mà robòtica

Amb una impressora 3D de l’Escola en Biel Tura, en Marc Soriano i l’Albert Carreira han dissenyat una mà robòtica que és capaç d’imitar els moviments que es fan des d’un guant ple de sensors. La mà podria ser útil en determinats processos industrials o mèdics en els quals la manipulació és perillosa per als humans. La mà és capaç d’aixecar pesos de fins a 9 quilos.

Una casa domòtica

A través d’una aplicació per a mòbil que l’Alba, l’Andrea i l’Anna han creat, es poden obrir les portes, les finestres i els llums d’una casa domòtica només amb la veu. Per demostrar-ho han dissenyat i construït una maqueta d’una casa intel·ligent que segons elles serà la casa del futur.

Finalment cal destacar que el nivell assolit per aquests joves en la realització d’aquests treballs de recerca supera, per molt, el que es pot demanar a alumnes d’aquesta edat i coneixements. Escola Sant Gervasi treballa, des de la Primària i com a un dels eixos principals del seu currículum, en projectes de programació i robòtica.