GeneralGrup Clade va assumir a l’assemblea constituent de Respon.cat del passat 13 de febrer una de les vicepresidències de la junta directiva. L’assemblea d’aquesta associació empresarial per promoure la Responsabilitat Empresarial a Catalunya també va acordar nomenar: Josep Santacreu (DKV) com a president de Respon.cat; Ignasi Fainé (Agbar) vicepresident: Joan Piñol (Psikered) secretari; i Xavier Carbonell (ESCI-UPF), tresorer. Complementen la junta, com a vocals, Beatriz Bayo (Mango), Mercè Mullor (Mullor), Daniel Ortiz (Institut Cerdà),Cristian Rovira (Grup Sifu) i Narcís Bosch (Consell de Cambres de Comerç).

A banda de Clade, també formen part de Respon.cat empreses membres del grup com: Abacus Cooperativa,  Suara CooperativaLavola.

Respon.cat, que a l’actualitat agrupa 36 empreses catalanes, té com a objectiu a llarg termini agrupar les dues-centes empreses és compromeses amb la societat. A l’Assemblea constituent es van aprovar els estatuts, concebuts per a facilitar la implicació de les empreses membres, amb una voluntat de rotació en els càrrecs, i també l’obertura a la societat per mitjà d’un consell social i un consell acadèmic. 

A partir d’ara, es posa en marxa un pla de treball que pretén enfortir el model d’RSE de les empreses membres i donar-los més  visibilitat social, sobretot de cara al teixit empresarial ja que es vol contribuir a augmentar el nombre d’empreses compromeses, generalitzant les bones pràctiques i fent que la responsabilitat social formi part de la manera catalana de fer empresa. El pla de treball té continuïtat respecte a les línies iniciades l’any passat i que aposta per convocar els Premis Respon.cat d’RSE a Catalunya i per llançar un programa anual, l’RSE.Pime, perquè les pimes interessades puguin integrar la gestió de l’RSE.

Amb la creació de l’associació, el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, organisme sota el paraigües del qual s’havia anat gestant la iniciativa, passa a tenir caràcter de membre nat de l’associació, i la col·laboració inclou que la seu social de Respon.cat estarà situada a la Cambra de Comerç de Barcelona. Amb la voluntat que Respon.cat sigui l’organisme de referència en RSE a Catalunya i, com a tal, un projecte de país, es convidaran les principals organitzacions empresarials a formar-ne part.