Abacus cooperativa i Fapac s’alien per millorar l’accés a l’educació de les famílies sense recursosAbacus cooperativa i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) han signat un conveni de col·laboració segons el qual les dues entitats es comprometen a la creació d’una plataforma solidària conjunta adreçada a les famílies sense recursos econòmics. A través d’aquesta plataforma, que gestionaran conjuntament, es posarà a disposició dels col·lectius més desafavorits material escolar bàsic sense cost.

Els presidents d’ambdues entitats, Miquel Cabré d’Abacus cooperativa i Àlex Castillo de la FaPaC van signar el conveni el dia 4 de febrer a l’Espai Cultural de l’establiment Abacus del carrer Balmes de Barcelona. Aquesta iniciativa solidària és el canal a través del qual tant FaPaC com Abacus cooperativa aprofitaran per desenvolupar nous projectes amb l’objectiu d’aportar la seva experiència en el disseny d’actuacions que evitin situacions d’exclusió educativa. Un exemple és el compromís entre ambdues entitats a treballar en un projecte de reutilització i redistribució de llibres i material educatiu, orientat a facilitar aquest tipus de material i productes a les famílies amb menys recursos.

A més, l’acord entre FaPaC i Abacus estableix un marc estable de cooperació que permetrà que les famílies de les AMPA federades de tot Catalunya puguin incorporar-se com a socis de consum de la cooperativa. Les famílies es podran identificar amb el carnet de FaPaC als establiments Abacus.

Les dades que defineixen FaPaC i Abacus els posicionen com a dos operadors de referència en l’àmbit de l’ensenyament a Catalunya. La FaPaC representa més de 400.000 famílies catalanes agrupades en 2.100 AMPA de més de 750 municipis, mentre que Abacus cooperativa compta amb més de 780.000 socis i sòcies de consum i una xarxa de
39 establiments a Catalunya, València, Castelló i Balears.