cpv_El Ressol és una cooperativa de ramaders creada el 1989 a Malla per la necessitat de cinc masovers d’ajuntar les vaques de les seves explotacions en una de sola. Van fer una granja nova a fi de tenir més viabilitat i eficiència en la producció de llet.
En el 25è aniversari del naixement d’El Ressol, aquesta cooperativa ramadera decideix fer un pas endavant transformant una part de la llet que produeixen en productes elaborats, per comercialitzar-los directament i apropar-los als consumidors.

Amb l’ajuda d’un mestre artesà formatger, i amb l’esquema de col·laboració entre dues empreses s’ha creat una línia de formatges i elaborats làctics amb origen, tant frescos com curats, que es comercialitzen amb la marca El Ressol.

El repte diari que declaren els creadors “és aconseguir que les vaques aprofitin l’herba dels nostres prats i, amb la millor llet, fer uns productes que podreu gaudir a la vostra taula. A més, la proximitat ens permet servir-los en òptimes condicions”.
Per començar han desenvolupat una gamma de productes de vaca de diferents curacions com ara el mató, el iogurt o diferents tipus de formatges amb diferents curats que venen a botigues de proximitat i a la restauració. En un futur, estan estudiant anar a fires i mercats.

A les botigues Plana de Vic de moment s’hi pot trobar des del mes passat el mató, el formatge fresc i el formatge madurat de vaca.