expo-bL’Agència de Residus de Catalunya ha estrenat l’exposició itinerant sobre el malbaratament alimentari que porta per títol “Som gent de profit! Actuem contra el malbaratament alimentari”, en el marc del Gran Dinar celebrat a Barcelona el dissabte 22 de novembre.

L’exposició és una de les accions de la campanya de conscienciació “Som gent de profit” endegada per l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona per evitar el malbaratant alimentari.

L’exposició consta d’un conjunt de plafons organitzats en quatre àrees temàtiques que tracten diferents temes en relació al malbaratament i vol fer reflexionar sobre la gran quantitat de menjar aprofitable que acaba a les escombraries. També es donen consells i estratègies per a evitar-ho, tant en l’adquisició dels aliments com en la seva conservació i preparació. L’exposició va acompanyada d’un taller sobre la prevenció del malbaratament que té com a objectiu difondre el concepte i promoure les bones pràctiques, a partir d’una parella de personatges dinamitzadors (l’Apro i la Fita) que engresquen els assistents a reflexionar entorn el fet de llençar menjar i com es pot evitar.

Lavola s’ha encarregat de la conceptualització, disseny i producció de l’exposició i de la creació i dinamitzacio del taller. Tots els elements expositius compleixen criteris de sostenibilitat. El desembre, l’exposició es podrà tornar a veure al Saló de la Infància de Barcelona on s’instal·larà durant 10 dies.

El Gran Dinar és una iniciativa internacional de sensibilització sobre el malbaratament alimentari que s’ha celebrat per primer cop a Barcelona. L’acte, organitzat per la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), amb la col·laboració de voluntaris i entitats relacionades amb la prevenció de residus, ha acollit més 4.000 persones que han participat d’una jornada de reflexió sobre la prevenció de residus i, en concret, sobre el menjar que llencem.