Premi_Pica_Millor_treball_tv-294x152La productora Batabat, de Grup Cultura 03, ha rebut els 2 premis per la tv movie “L’últim ball de Carmen Amaya” i pel documental “La gran aventura de La Canadenca”

“L’últim ball de Carmen Amaya”, dirigida per Judit Colell i coproduïda amb TVC i TVE, ha estat premiada en el Festival Zoom d’Igualada, en al seva dotzena edició. El premi distingeix la millor tv movie catalana de la temporada 2013-2014. “L’últim ball de Carmen Amaya”, amb guió d’Alfred Pérez i Roger Danés, està protagonitzada per Nora Navas i Andrés Herrera, entre altres.

El documental “La gran aventura de La Canadenca”, dirigit per Jordi Fortuny, i coproduit per TVC, TVE i amb el suport d’Endesa. Ha estat distingit com la millor producció televisiva en la XXV edició dels Premis Pica d’Estats, que organitza la Diputació de Lleida. El documental explica com fa ara 100 anys la companyia Barcelona Traction, Light and Power, més coneguda com La Canadenca, va ser l’inici de grans canvis a Catalunya. Un enginyer nord-americà, Fred Stark Pearson, va fundar l’empresa a Toronto i va construir les primeres centrals hidroelèctriques al Pirineu, les més grans que s’havien fet mai a Europa. En pocs anys, l’energia elèctrica va arribar a les principals ciutats i a les fàbriques.