Jordi Creus, Clàudia Pujol, Artur Mas i Josep M. Solé i SabatéUna història universal amb un fil conductor inèdit: la llibertat i la lluita permanent de l’ésser humà per aconseguir-la. Aquesta és l’essència de la ‘Història de la humanitat i la llibertat’, el nou projecte editorial amb el segell SÀPIENS que ahir es va presentar al centre cultural Arts Santa Mònica davant un públic expectant que no només volia conèixer els detalls de l’obra, sinó també escoltar el discurs d’Artur Mas, que va presidir l’acte juntament amb la directora de SÀPIENS, Clàudia Pujol; el catedràtic d’Història Contemporània Josep Maria Solé i Sabaté; el periodista Enric Calpena, i el director general de Sàpiens Publicacions, Jordi Creus. “La darrera de les llibertats humanes és la de poder triar la pròpia actitud en cada moment. És la llibertat més gran”, va afirmar el president de la Generalitat en al·lusió a la ‘Història de la humanitat i la llibertat’, una col·lecció de 20 volums que repassarà els esdeveniments més importants des de la prehistòria fins a l’actualitat. “No és una síntesi, i no només s’ha de veure com una obra de consulta, sinó que s’ha de poder llegir”, va explicar Creus. Com sempre, aquest nou projecte (“l’obra més ambiciosa que hem fet mai”, en paraules de Creus) barreja el to divulgatiu amb el rigor històric, la fórmula que ha convertit SÀPIENS en la revista més llegida en català.

Els millors historiadors

Dirigida pel doctor en Història Àngel Casals, la ‘Història de la humanitat i la llibertat’ compta amb l’assessorament dels millors historiadors catalans especialitzats en totes les èpoques i disciplines, com Eudald Carbonell, Andreu Mayayo, Agustí Alcoberro, Joan Villarroya, Josep Maria Solé i Sabaté, José Enrique Ruiz-Domènec, Jordi Casassas o Isabel Rodà. En la presentació, Solé i Sabaté va fer un repàs dels personatges històrics de tots els temps que han destacat en la lluita per la llibertat, entre ells Espàrtac, Gandhi, Darwin o Einstein. “Llibertat és escollir, i és la negació de l’esclavitud i l’opressió”, va reblar. Clàudia Pujol en va esmentar d’altres, com Martin Luther King, Abraham Lincoln, Alexander Fleming o la sufragista Emmeline Pankhurst. “Mai abans la història de la humanitat s’havia explicat parlant de la llibertat des de Catalunya”, va subratllar Pujol, incidint en el fet que aquesta és la primera història de la humanitat explicada des del punt de vista de la llibertat i en català. Si amb ‘El món ho ha de saber’ vam explicar què és Catalunya al món, ara fem un pas més enllà per parlar del món des de Catalunya, des de la llibertat, un dels motors que ha fet progressar la humanitat i que ens ha fet avançar com a poble.

www.sapiens.cat/llibertat
L’obra es pot aconseguir a través del web www.sapiens.cat/llibertat, des d’on es pot reservar el primer volum (el 15, dedicat a la Primera Guerra Mundial) per 9,95 €. En aquest portal trobareu tota la informació sobre la ‘Història de la humanitat i la llibertat’, el manifest i el vídeo del projecte, i un apartat amb preguntes i respostes per saber tots els detalls sobre la nova aventura SÀPIENS. Ajuda’ns a fer-la possible!