santgervasi

 

 

 

Escola Sant Gervasi Cooperativa ha obtingut dos tercers premis en el XXVII Certamen Jóvenes Investigadores que organitza a Málaga els Ministeris d’Educació, Cultura i Esport i de Sanitat i Serveis Socials i Igualtat, a través de la Direcció General de Política universitària i l’Institut de la Joventut. Aquest any s’ha batut el rècord de participació amb 346 treballs presentats d’arreu d’Espanya.
El primer Treball de Recerca premiat duu per títol Biomassa, revulsiu econòmic i ha estat elaborat pels alumnes Carla Moreno, Àlex Díaz i Marcos Porras sota la direcció del professor Joan Carles Gil. El treball és un estudi econòmic del que suposaria mantenir una caldera de biomassa en una masia de Gallecs durant els sis mesos de fred per comparar-lo amb la despesa que generaria una caldera de gasoil per escalfar el mateix volum de la mateixa masia.
L’altre Treball de Recerca premiat ha estat elaborat, sota la direcció de la professora Júlia Fernández, pels alumnes Marc Solé i Isaac Balletbó i es titula LOST: llançament objectiu l’estratosfera. El treball ha consistit a fabricar un globus aerostàtic equipat amb sensors interns capaç d’arribar a l’estratosfera i de ser recuperat per tal d’analitzar-ne les dades.
Ambdós treballs han hagut de passar per diversos processos de selecció entre els 346 treballs presentats. Els alumnes seleccionats de les diferents províncies espanyoles van haver d’exposar la setmana passada els seus treballs en un màxim de vint minuts. El premi consisteix en una dotació econòmica per als alumnes.