cooperativa_per_que_no_141014_21_1_0Els passats dies 14 i 16 d’octubre, una cinquantena de persones van participar en la primera edició de les Jornades “Cooperativa, per què no?“, en què es va assenyalar el cooperativisme com un corrent emergent i amb futur a l’hora d’emprendre amb impacte econòmic i social.

Els assistents van poder participar en les conferències impartides per experts de l’àmbit de les cooperatives, com ara el director general del Grup CLADE, Ramon Roig, que va explicar amb detall què és el cooperativisme i quins avantatges presenta, o Maravillas Rojo, responsable del programa AraCoop, que va moderar una taula rodona en què es van presentar experiències concretes de cooperativisme en el sector de la comunicació, l’esport, l’educació i la salut.

Durant les Jornades, es van explicar de primera mà l’experiència d’emprenedors que van optar pel model cooperatiu a l’hora de crear la seva empresa, com és el cas de SUARA, la major cooperativa de Catalunya en l’àmbit de l’atenció a persones, o ArtiJoc, que es dedica a la gestió de béns i serveis per la cultura, el lleure i l’ensenyament. Cal destacar, a més, la participació de l’alumni de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, Ignasi Joan Caballé Caire, que va compartir amb els assistents la seva trajectòria emprenedora en el sector de l’esport amb l’empresa Obrint Via, una cooperativa formada per especialistes d’àmbits com la pedagogia, la història, l’esport o l’art que ofereixen als seus clients productes de qualitat i una atenció personalitzada.

Durant les sessions del segon dia, els assistents van participar en tallers especialitzats segons les seves àrees professionals. En aquest tallers, en forma de coaching grupal, es va treballar el procés de creació d’una cooperativa.

Les Jornades, una iniciativa d’Alumni Blanquerna, han estat coorganitzades per Blanquerna-URL i AraCoop.