201406cpvLa Cooperativa Plana de Vic tanca l’exercici 2013 amb una facturació global de 60,2 milions d’euros, dels quals, un 52% es corresponen amb la fabricació de pinso, un 26% a comercialització d’animals i un 12% comercialització de llet, entre les tres activitats més rellevants.

L’Assemblea General de la Cooperativa Plana de Vic va aprovar en la sessió d’ahir els comptes anuals, així com la distribució del beneficis. Isidre Castanyer va ser reelegit com a President de la Cooperativa una vegada feta la renovació parcial del Consell Rector

Arran dels processos de col·laboració iniciats amb diferents partners per a la gestió d’explotacions porcines, per primera vegada s’han confeccionat estats comptables consolidats. En aquest sentit, les dades presentades consoliden els resultats de les tres societats participades. El benefici individual se situa en 384.637 euros, de forma que les societats que consoliden han aportat 111.319 euros al grup cooperatiu.

En pinsos, la producció total del 2013 ha estat de 94.723 tones, el que representa un creixement d’un 3% en relació amb el 2012, que en un 63% es destina a l’alimentació porcina, seguit del 21% de barreges i pinso per vaques i d’un 6% de pinso per a vedells.

Es destaca també l’esforç d’internacionalització, amb la venda de més d’un 15% dels animals exportats a Itàlia, i que bàsicament es destinen a la producció de pernil de Parma.

Per al sector lacti, el 2013 s’han comercialitzat 24,9 milions de litres de llet, amb un augment anual del 2,8%.

Les botigues, que s’ha definit com un àmbit estratègic de futur, han tancat l’any amb unes vendes de 2,6 milions euros, amb un increment de vendes de l’1% respecte al 2012, una tendència que cal valorar positivament si es té en compte que la baixada mitjana en el sector de l’alimentació a Catalunya ha estat del 4,1%, segons dades de IDESCAT. La cooperativa té actualment 4 botigues, dues de les quals són a la ciutat de Barcelona.

En un ordre més funcional, cal destacar que el 2013 ha estat un any 2.0 per la Cooperativa Plana de Vic. Així, es va començar amb la modernització del web planadevic.cat, tant en continguts com en estètica, i es va continuar amb les xarxes socials activant un perfil de twitter, una pàgina de facebook i linked in i suports en vídeos.