blanquerna_salutDel 25 al 27 de juny, la Facultat de Ciències de la Salut (FCS) ofereix als estudiants de 4t d’ESO i batxillerat la segona edició de “Viu l’estiu a la nostra universitat. Em preparo per decidir el meu futur”.

Es tracta d’uns tallers d’orientació universitària sobre les diferents professions que s’imparteixen a la FCS. L’objectiu d’aquests tallers és apropar la universitat i la cultura universitària als estudiants de 4rt ESO i 1r batxillerat; donar a conèixer els rols professionals de les disciplines universitàries de l’àmbit de la salut, i aportar-los coneixements, habilitats i actituds bàsiques i específiques dels àmbits de la infermeria, la fisioteràpia, la nutrició humana i la dietètica i la farmàcia.

Coordinats pels professors Myriam Ponsa (Fisioteràpia); Míriam Rodríguez (Infermeria); Noemí Cuenca (Nutrició Humana i Dietètica), i Josep Anton Cordero (Farmàcia), els tallers s’estructuren entorn de tres eixos: 1. Em conec? Què sé?; 2. Actuar: què puc fer? 3. El futur. Em preparo per decidir. Els estudiants participaran en sessions en què faran estiraments, exercicis musculars, primers auxilis, tallers de nutrició, coneixent del món farmacèutic, anàlisi de situacions reals, entrevistes a professionals de la salut, cine fòrum i taules rodones.

El projecte es va iniciar l’estiu passat i en aquesta segona edició ja s’han tancat les inscripcions després de l’èxit de la convocatòria. Un total de 60 estudiants gaudiran en aquesta edició de les activitats programades. La Dra. Isabel Pérez, vicedagana de Grau, Qualitat i Comunicació, explica que “volem oferir l’oportunitat als joves d’aquesta edat d’apropar-se a un possible futur universitari i endinsar-se en el món de les professions sanitàries coneixent de primera mà com i on es formen aquests professionals. Els volem oferir coneixements de cadascun dels àmbits de les diferents titulacions que els poden ser de gran utilitat en la seva formació personal i que, a més, els poden orientar en la presa de decisions del seu futur a la universitat”.

Aquests tallers els impartiran estudiants de 3r i 4t curs de les respectives disciplines, coordinats i supervisats per professors de la Facultat. La Dra. Pérez explica: “Als estudiants de la Facultat la participació en aquests tallers els permet tant treballar la competència educativa com ser capaços de transmetre al públic en general quin és el rol que aporta cada disciplina al món de la salut.

Aquesta serà l’estructura del contingut dels tallers:
1- Em conec? Què sé
– Com em relaciono?
– Conèixer-me el cos
– Què i com menjo?
– La importància de la protecció solar

2- Actuar: què puc fer?
– Quan i com actuo?
– Cuidar-me el cos
– A menjar!
– Consulti el seu farmacèutic!

3- El futur: em preparo per decidir
– Vols ser professional de la salut?
– Blanquerna et mou: sortides professionals.