DSC_0633Abacus cooperativa va aprovar ahir al vespre en Assemblea General els resultats econòmics de l’exercici 2013, segons els quals la cooperativa ha assolit uns ingressos de 82.754.038 euros i un resultat net de 315.754 euros, un 80,5% més que a l’exercici anterior.

Amb uns fons propis de 16.731.987 Abacus ha obtingut un cash flow positiu de 4.046.460 euros, una suma molt similar a l’any anterior, mentre que el retorn cooperatiu que han obtingut els socis d’Abacus ha estat superior als 5.000.000 d’euros.

Pel que fa a les inversions de la cooperativa durant l’any 2013 han sumat 1.661.810 euros, xifra destinada, principalment, a l’obertura de dos nous establiments, un a la localitat valenciana de Torrent (Horta Oest) i l’altre a la ciutat de Vic (Osona). Abacus també ha invertit en la posada en marxa d’un nou model de negoci basat en franquícies i que opera sota la marca Uppali.

Pel que fa al nombre de socis, Abacus cooperativa ha tancat 2013 amb 773.433 socis i sòcies de consum, un 3% més que l’any anterior, dels quals més del 56% van adquirir productes a la cooperativa almenys una vegada al llarg del passat any. A més, el nombre de tiquets de venda durant el 2013 també va experimentar un increment, amb més de 3.930.000 tiquets, senyal que els socis i clients segueixen confiant en Abacus i en la seva oferta de productes seleccionats.

Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, considera que els resultats han estat positius, tot i la baixada en la xifra global de facturació, atès que “hem aconseguit obtenir un resultat positiu, amb un balanç molt més sòlid que l’any anterior, gràcies a la política de racionalització de les despeses i a la consolidació d’una forma d’operar molt més eficient i ajustada al moment actual”.

D’altra banda, Miquel Àngel Oliva ha valorat les franquícies Uppali “com una fórmula perquè el projecte Abacus arribi a nuclis de població més reduïts i que en els propers anys ens ha de permetre millorar les xifres de venda total”. Oliva ha assenyalat que “el gran capital d’Uppali rau en la marca Abacus que hi ha al darrere” i que “es tracta d’una excel•lent oportunitat de negoci per a emprenedors interessats a estar presents en el sector del lleure familiar i la papereria”. A més, considera que Abacus i Uppali tenen potencial per créixer en nous nínxols de mercat en els quals la cooperativa és especialista, com ara el de les manualitats, que ha passat a ser una de les activitats de lleure amb més creixement en el món adult.