blanquernaBlanquerna i IQS, institucions de la Universitat Ramon Llull (URL) van presentar el nou Grau en Farmàcia que s’impartirà el curs 2014-2015 en un acte que es va celebrar el passat 6 de maig Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

La presentació del nou Grau en Farmàcia va anar a càrrec del Dr. Màrius Duran, degà de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, i de la Dra. Rosa Nomen, degana d’IQS School of Engineering, i va estar moderada per Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COF).

La titulació de Farmàcia, que fins ara només es podia estudiar en una universitat catalana, és de cinc anys i compta amb una vuitantena de places. Part de les assignatures del pla d’estudis s’impartiran en anglès, i a més a més de les pràctiques tutoritzades, els estudiants faran estades a la indústria farmacèutica. La carrera suposarà fer més de 1.000 hores de laboratori i simulació i 9 (6+3) mesos de pràctiques obligatòries a oficines de farmàcia, farmàcia hospitalària i indústria farmacèutica o alimentària. També s’oferten 4 mencions o especialitats en: Alimentació i Nutrició; Farmàcia Assistencial; Disseny i Producció de Fàrmacs; i Gestió i Màrqueting Farmacèutic.

Serà la primera vegada que dues institucions de la Universitat Ramon Llull imparteixen un Grau conjuntament. L’objectiu és sumar l’expertesa d’l’IQS en l’àmbit de les ciències i el de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna en la formació de professionals que tenen cura de la salut de les persones per oferir una titulació amb una clara orientació humanisticocientífica.