SDemà es presenten a Cooperativa Plana de Vic els resultats del projecte de l’ACV de la llet de vaca a Catalunya elaborat durant un any sobre tres casos d’estudi, un dels quals a la comarca d’Osona, concretament a l’explotació El Pujol de Calldetenes.

El treball ha estat elaborat per l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i la Fundació Agroterritori, i s’ha fet sobre tres explotacions lleteres de diferents indrets de Catalunya, totes elles vinculades a cooperatives, que també han col·laborat en l’aportació de dades.

A partir dels resultats obtinguts es buscaran aspectes de millora generals per a les explotacions, i des de la Fundació s’espera poder fer en un futur no llunyà un pas més, ampliant l’estudi en el procés industrial de la llet fins que aquesta arriba al consumidor final.

Aquest estudi, pioner a Catalunya, permetrà situar d’una manera general la forma de producció de llet a Catalunya, i poder fer la comparació amb estudis elaborats en altres països del nord d’Europa on ja fa anys que els preocupen aquests temes medi ambientals.

Josep Erra, director de la Cooperativa Plana de Vic, ha manifestat que “des de fa anys la Cooperativa Plana de Vic està interessada en els temes mediambientals per preservar el territori. En aquest cas es considera important tenir una primera dada de petjada de CO2 en producció de llet. Sabent on som podem actuar per millorar”.

Més informació