570_si-beethoven-poguEs-escoltar-meLa Diada de Sant Jordi va acabar amb celebració per part d’Ara Llibres, segell on s’han publicat els dos llibres més venuts de No ficció, segons la llista feta pública pel Gremi de Llibreters de Catalunya. Kilian Jornet amb La frontera invisible i Ramon Gener amb Si Beethoven pogués escoltar-me (que ja havia estat un dels llibres més votats a “La Llança“, una votació popular organitzada per Òmnium i l’Associació d’Editors) es van erigir com a grans triomfadors.

Des de bon matí, ja es van poder apreciar quines serien les tendències del dia. Ramon Gener generava grans cues; el jutge Santiago Vidal no tenia temps de deixar descansar la seva ploma; i Quim Masferrer atenia tant a fans d’El Foraster com a lectors del seu nou llibre. Aquests, però, no eren els únics que aplegaven lectors. Tots els autors que han publicat novetats sota els segells Amsterdam i Ara Llibres van compartir bones estones amb lectors ben diversos: Jair Domínguez (99 coses que hem d’aniquilar…), Rosa Regàs (Entre el seny i la rauxa), Eduard Voltas (Carta a un indecís), Vador Lladó (El secret del vodka), Marc Pastor (Bioko), Mercè Cuartiella (L’afer marsellès), Francesc Miralles (Wabi-Sabi), Anna Rosenfeld i Joan Serra (17:14. L’hora del poble) i Albert Castellón (Catalonia, next brand in Europe).

I finalment, els autors que van repartir-se pel territori: Toni Orensanz va dedicar molts exemplars de la novel·la L’estiu de l’amor a Tarragona, Tortosa i Reus; Mercè Cuartiella va ser al matí a Figueres amb L’afer Marsellès; i Assumpta Montellà va moure’s per Centelles, Cardedeu, Breda, Terrassa i Esplugues de Llobregat amb el seu últim èxit, 115 dies a l’Ebre.