201404_suara_undoscoopAquest dimarts 8 d’abril s’ha celebrat a l’escola cooperativa Institució Montserrat de Barcelona l’acte de presentació del programa “Un, dos, coop”, que Suara ha posat en marxa per difondre els valors i els principis del cooperativisme entre 3.000 alumnes de primària i del primer cicle de secundària d’escoles catalanes.

Per al programa ‘Un, dos, coop’, Suara ha elaborat dues modalitats de taller adaptades a dues franges d’edat, per a infants de 6 a 10 anys, i per a alumnes d’11 a 14 anys. Socis i sòcies de Suara amb expertesa en el camp educatiu imparteixen els tallers. A través del joc, la música i el debat, els alumnes poden familiaritzar-se amb els valors cooperatius, que són també valors bàsics per a la convivència en societat.

A la presentació va intervenir Montserrat Pujol, vicepresidenta del Consell Rector de Suara, que va recordar l’objectiu del programa: “Volem que els tallers d’Un, dos, coop transmetin als nens d’entre 6 a 14 anys els valors del nostre dia a dia com a cooperativistes”. També va explicar el funcionament de les dues modalitats de taller que s’imparteixen i que estan dinamitzats per una vintena de socis i sòcies de Suara voluntaris i amb experiència en el camp educatiu.

L’acte també va comptar amb la presència de Josep Maria López, president de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya (FCEC) i director de l’escola cooperativa Institució Montserrat, que va acollir la presentació pública. López va recordar el proverbi africà que, segons ell, inspira el programa Un, dos, coop: “Si vols anar ràpid, vés sol. Si vols arribar lluny, vés acompanyat”. També va subratllar la importància de treballar els valors del cooperativisme a les aules perquè l’escola no quedi al marge d’un model empresarial socialment en auge i resistent a la crisi.

Dani Coma, lletrista de Macedònia, que va estar acompanyat de les cantants d’aquest grup de pop infantil, destacava que “les Macedònia tenim molt presents tots aquests valors cooperatius i amb Un, dos, coop estem cantant allò que realment fem”. Segons Coma, el qual el grup musical s’ha sumat al projecte educatiu per popularitzar i fer més comprensibles aquests valors entre un públic més gran a través de la música.

La cloenda de l’acte es va fer dins les aules. Els alumnes de 3r i de 5è de primària de la Institució Montserrat van participar en els tallers i van poder conèixer les Macedònia. Les cantants han explicat als nens i nenes com han posat en pràctica els valors cooperatius durant el rodatge del videoclip de la cançó Un, dos, coop, inclosa en el seu darrer àlbum Flors (Promo Arts Music Records, 2013) i en el projecte educatiu.

Article del dinamitzador Enric Carnicé: “Un, dos, coop. Un primer recorregut”