La Facultat de Ciències de la Salut201404_blanquerna acaba d’instal·lar en una de les aules d’informàtica la taula de visualització anatòmica interactiva Anatomage (TM), una eina educativa molt potent per ensenyar anatomia humana a escala real i en 3D (feta a partir d’una col·lecció real d’imatges en 2D). Es veu un cos humà de tamany real (ajuntant dues pantalles d’ordinador de gran format) i només amb un dit es pot fer girar el cos, fer un tall transversal o longitudinal a qualsevol nivell i veure quins òrgans o teixits hi ha implicats, es pot seleccionar la visió només del sistema esquelètic, muscular, vascular o nerviós o combinació d’aquests. També es poden visualitzar i estudiar models patològics o d’intervencions quirúrgiques, pròtesis, etc. Es tracta d’una eina tecnològica de primer nivell fabricada als Estats Units a on hi ha molt equips en funcionament i que actualment tenen molt poques universitat europees (hi ha varis equips a universitats angleses i un per exemple a Milà). Aquesta adquisició ha estat possible amb la col·laboració del Banco Santander.

En el següent vídeo es pot veure el funcionament.