12000_ElscatalansAra Llibres i TV3 editen l’únic llibre que recupera la presència dels catalans a la Primera Guerra Mundial. Coincidint amb el centenari d’aquest conflicte, 12.000! Els catalans a la Primera Guerra Mundial ens endinsa en el context durant el qual un grup de catalans van lluir per primer cop una estelada.

En l’aniversari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, 12.000! dóna llum a un dels fets més oblidats de la nostra història: la presència de milers de soldats catalans a la Gran Guerra.

Qui van ser aquests catalans? En nom de quins ideals i on vanlluitar? Se’ls donava suport des de Catalunya? Van formar part de la propaganda per internacionalitzar el catalanisme? Fruit d’una investigació rigorosa, i aportant tots els testimonis i tota la documentació disponibles, els historiadors Joan Esculies i David Martínez Fiol ens ofereixen una apassionant reconstrucció d’uns episodis pràcticament desconeguts de la història bèl·lica catalana.