adjunt1 (1)Aquest dimarts 25 de febrer, a l’auditori d’Escola Sant Gervasi Cooperativa, s’han lliurat els III Premis Manuel Arroyo que enguany comptaven amb la novetat del I Premi Manuel Arroyo en Ciències de la Vida.
Els premis, convocats amb la voluntat de donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius i en l’àmbit de les ciències de la vida i per a reconèixer i significar trajectòries personals i
professionals d’excel·lència d’exalumnes de l’Escola, volen ser un estímul i un reconeixement a la voluntat de transformació, a la cooperació i a la innovació.
Els premis recullen els valors del fundador de l’Escola, en Manuel Arroyo: impulsor de projectes cooperatius i innovadors en àmbits com l’educació, l’empresa o la solidaritat.
En aquesta tercera edició els guardons, lliurats pel Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Xavier López; el President de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el Sr. Perfecto Alonso; el Gerent del Grup Integral, el Sr. Marià Moreno i el President de Caixa d’Enginyers, el Sr. Josep Oriol, van recaure en l’empresa N’KLÔWÔ, SCCL, una cooperativa de recent constitució que comercialitza roba de llit i complements de la llar de cotó 100% fets a mà a Costa d’Ivori i Burkina Faso en condicions de treball digne. A Barcelona, N’Klôwô només treballa el disseny.
D’altra banda, LEANBIO, SL ha guanyat el I Premi Manuel Arroyo en Ciències de la Vida. Leanbio, SL és una empresa en procés de creació que projecta desenvolupar processos biotecnològics amb aplicacions cosmètiques, alimentàries, sanitàries i farmacèutiques.

Finalment, la guanyadora en la categoria d’exalumnes ha estat, enguany, la Sonia Frias, exalumna d’Escola Sant Gervasi de la promoció del 1993, llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona i doctora en Sociologia per la Universitat d’Austin (Texas). Actualment treballa d’investigadora a la Universitat Autònoma de Mèxic i centra bona part de la seva activitat professional a l’estudi per l’eradicació de la violència de gènere i contra els infants.

L’acte de lliurament dels Premis va comptar amb la xerrada de la doctora Anna Laromaine que va oferir una xerrada sobre ciència i emprenedoria en la línia de l’essència dels Premis Manuel Arroyo. Al final de l’acte el grup de jazz Duodo va interpretar una peça musical del seu repertori a tots els assistents i a les principals autoritats polítiques del municipi de Mollet i de la Direcció General de Cooperativisme, així com dels responsables de les principals cooperatives catalanes.

adjunt2