201402_suaraLa iniciativa, que utilitza la mentoria social com a eina per a fomentar l’autonomia de joves tutelats o extutelats, comença el nou any amb l’objectiu d’establir 20 noves parelles

El projecte de mentoria social Referents-Girona, gestionat per Suara Cooperativa, busca persones voluntàries que vulguin participar de manera altruista en aquesta iniciativa.

Nascut el 2012 com a projecte d’innovació de Suara Cooperativa, Referents-Girona té com a objectiu millorar la inclusió social dels joves tutelats, extutelats o en situacions de desavantatge social gràcies al contacte amb una persona voluntària que ofereix als joves suport en el procés d’emancipació. La base del projecte és la mentoria social, eina que promou una relació voluntària entre dues persones, una de les quals ofereix suport a l’altra.

Superada amb èxit la prova pilot del programa, duta a terme durant el 2013 i al llarg de la qual es van formar un total de cinc parelles de joves i mentors, aquest 2014 Referents-Girona es proposa com a objectiu arribar a establir 20 noves parelles de joves i mentors, els quals comptaran amb el suport d’un professional.

Totes aquelles persones interessades en participar en el projecte, es poden posar en contacte amb Maria Àngels Guiolà, trucant al telèfon 608 73 11 30 o enviant un correu electrònic a referentsgirona@suara.coop.

Una vegada seleccionades les possibles parelles de mentors i joves, els futurs mentors rebran un període de formació previ a la constitució de les parelles i a l’establiment del seu pla de treball. Al llarg de la relació, el mentor i el jove rebran el suport d’un professional, que farà un seguiment de la relació de mentoria fins al tancament i la valoració final del procés: “Comptar amb algú de fora que està per tu, que es preocupa per com et sents, que et valora, que es recorda del teu aniversari… No sabeu què és tenir això”, explica una de les joves participants en el projecte, satisfeta del seu pas per Referents-Girona.