debatcooperatiuEl president de Grup Clade, David Cos, ha participat recentement en diverses activitats entorn de la reflexió del model cooperatiu i l’economia social.

Per una banda, el president del grup va participar al Debat d’Economia Social i Cooperativa titulat “La cooperació empresarial en l’economia social”. David Cos va dialogar amb David Vargas, director general de Uni.Co. La periodista de Catalunya Ràdio Joana Casals va moderar el diàleg.

El president de Clade va afirmar que “els projectes necessiten mirar a llarg termini i que fa falta donar per rebre i per poder créixer junts“. David Cos va afegir que “les cooperatives tenim molt de futur si som capaces de ser operatives, però hem de créixer i veure el mon extern“. En relació a Clade, Cos va destacar que “volem ser excel·lents com a empreses. Però l’excel·lència ha de ser tangible i mesurable, no una declaració d’intencions”.

Per altra banda, el president de Clade també va participar el passat 25 de gener a la taula rodona que es va celebrar en el marc de l’acte “Catalunya, referent en emprenedoria social”.

En un acte en què es va presentar el mapa d’actors de l’emprenedoria social a Catalunya, la taula rodona va facilitar en diàleg entre diferents representants de l’economia social. A banda del president de Clade, hi  van participar Clara Navarro (cofundadora de Ship2B), Virginia Ferrer (Universitat de Barcelona), Alfred Vernis (ESADE y Momentum Project), Enric Arqués (Associació Joia), i Stefan Esser (Compensanatura).

El president de Clade va afimar que “podem construir realitats èticament impecables, però que cal suport institucional per competir al món”. Igualment va afegir que “Catalunya té molt a dir en emprenedoria social, ja que la societat civil s’ha mobilitzat tradicionalment cercant l’equitat“. Cos va destacar que “cal la col.laboracio entre el sector públic i privat per tal de poder créixer sense perdre l’essència del projecte social i que cal millorar la visió estratègica, la captació de talent i saber crear estructures  grans per poder oferir producte en el marc de l’emprenedoria social”.

Durant la taula rodona es va destacar l’emprenedoria social com un model complementari a altres formes d’emprenedoria capaç d’inspirar altres empreses per ser més responsables. Igualment, es va destacar que Catalunya ha d’apostar per l’emprenedoria social per reforçar la cohesió social i actuar de motor de canvi cap a una economia de valor afegit i amb ètica.