201401_apartamentosViure la vellesa a mida és possible. I el model cooperatiu hi pot ajudar de forma indiscutible. N’hi ha prou contribuint a organitzar un grup de persones jubilades o en edat propera a la jubilació, cobrint les seves necessitats assistencials a mida.

El model cooperatiu facilita a persones jubilades crear el seu propi model de centre residencial per viure d’una forma activa

Suara Cooperativa contribueix a fer que una iniciativa tan ambiciosa i alternativa com aquesta sigui realitat, participant com a sòcia col·laboradora de la cooperativa que farà avançar un complex residencial a Horcajo de Santiago, a Conca (Castella-La Manxa), juntament amb la cooperativa Convivir, l’associació Masunidos i persones a títol particular, amb el finançament de la banca ètica Fiare.

La iniciativa d’aquest projecte sorgeix d’un grup de persones interessades a passar l’últim període de la seva vida de forma activa, en un ambient familiar i de convivència, preventiu de la dependència i allunyat de la solitud no desitjada. Això es traduirà en la construcció d’un conjunt residencial en una parcel·la de 30.000 metres quadrats. L’edifici, de dues plantes, tindrà serveis centralitzats de menjador, cuina, bugaderia, zona mèdica, infermeria i de grans dependents, gimnàs, sales d’activitats i reunions, biblioteca, perruqueria i podologia, a més d’un jardí i zona d’horts d’oci.

Aquest format d’equipament residencial amb un model cooperatiu és exportable a altres iniciatives. A Catalunya, de fet, ja hi ha algun precedent com el d’una residència de Roses (Alt Empordà).
Presència de Suara a Madrid

Suara Cooperativa acaba d’obrir una oficina a Madrid, coincidint amb els treballs d’expansió impulsats per la cooperativa. Està situada al Paseo de las Delícias, 30, al centre de la ciutat.