fageda_Equip_melmeladesEl projecte de les melmelades va començar l’any 2011, quan es va veure que l’activitat de viverisme que es desenvolupava a La Fageda des de l’any 87 i tenia data de caducitat.

S’havia de buscar una nova activitat, igualment terapèutica i empresarialment viable, per donar feina amb sentit a part de l’equip. Va ser en aquest moment que es va iniciar la història d’unes melmelades.

El projecte ha anat avançant. Les primeres plantacions d’arbres fruiterars a la finca, els assajos a cuina, els primers maridatges, la presentació oficial de les melmelades a Fira Girona i les novetats que poc a poc es van incorporant.

En el següent vídeo en Toni López, responsable de cultius i melmelades, ensenya l’obrador i les diferents fases que conformen tot el procés d’elaboració. S’hi pot observar la preparació de les matèries primeres, la cocció, envasat i etiquetatge i quin és l’equip que fa que el projecte sigui possible.

Actualment el projecte de melmelades dóna feina a una vintena de persones entre treballadors del Centre Especial de Treball i professionals. L’acollida per part de la distribució i dels consumidors ha estat molt bona.

Consulta on comprar-les!