Premio_EP_ElsPinetons_La Cooperativa Els Pinetons, formada per tots els alumnes de Cicle Superior de Primària de l’Escola Sant Gervasi, ha rebut el Premio Rochdale a la Cultura Emprenedora en la Escuela. Aquest premi va ser lliurat a Madrid en motiu de la III Trobada de Cooperatives Escolars que organitza la UECOE (Unión Española de Cooperativas de Enseñanza).
Com a representants de la Cooperativa i de l’Escola van anar a recollir el premi la Clara Caralt (Presidenta de la Cooperativa) i la Marina Adan (una de les tresoreres), juntament amb mestra Yolanda Pérez (tutora de 5è i coordinadora del projecte), el professor Joan Ramon (coordinador de la Cooperativa d’Alumnes Les Oliveres) i l’Esther Ninou (Directora Pedagògica de Primària).
El projecte de la Cooperativa d’Alumnes Els Pinetons s’emmarca en el Projecte de Cultura Emprenedora a l’escola amb la intenció que els alumnes rebin formació en cooperativisme, com a model econòmic i de transmissió de valors. Així oncs, els alumnes fan una aportació inicial de 2€ per convertir-se en socis cooperativistes. La cooperativa té els seus propis estatuts, disposa de NIF i a partir ’un procés electoral tenen un Consell Rector format
per una presidenta, vuit tresorers i vuit secretaris (un per cada una de els classes).