201401_suaraXavier Gascón i Lucía López, socis de Suara i membres de l’equip educatiu del CRAE La Llar, van presentar Suara i el model educatiu amb el que es treballa al centre en el marc del II Congrés Internacional de Treball Social, celebrat a la Universitat de Deusto (Bilbao) els dies 11 i 12 de desembre.

Gascón i López van tenir l’oportunitat de donar a conèixer tant el model cooperatiu de Suara com la feina que es du a terme al CRAE La Llar, on hi resideixen noies de 16 a 18 anys que es troben tutelades per la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. El centre treballa a partir d’un model innovador basat en l’apoderament, que té com a objectiu principal la capacitació de les joves per a la vida adulta.

Al llarg d’aquesta segona edició del Congrés, centrat en “L’apoderament de la dona com a estratègia d’intervenció social”, els dos professionals també van poder presentar els programes específics d’Aprenentatge-Servei i d’Autonomia Quotidià davant de professionals del sector social vinguts d’arreu d’Europa i d’Amèrica Llatina.

Els dos educadors qualifiquen l’experiència de “molt positiva”, ja que els va permetre conèixer més de 20 estudis i experiències relacionades amb l’atenció a la dona que actualment s’estan treballant tant al País Basc com a d’altres punts.