post-tio-solidari1Un any més, Abacus cooperativa és una de les empreses que participa en la campanya nadalenca del Banc dels Aliments per recollir menjar per a nadons. La 6a edició del Tió Solidari és una iniciativa que es presenta amb el doble objectiu de recordar la tradició de fer cagar el tió als més petits i recollir aliments per als infants de les famílies més necessitades de Catalunya. Després de la bona resposta per la campanya del 2012, en què es van recollir més de seixanta tones de menjar infantil, aquest any també es demanen productes especialment per a nadons, com ara llet de continuació I i II, cereals per a farinetes (amb gluten i sense) i potets de fruita i verdura.

Aquest dijous dia 5 de desembre es posa en marxa la 6ª edició del Tió Solidari, que promou Catalunya Ràdio i en el que participen també els establiments Bonpreu i Esclat, on juntament amb els establiments Abacus les persones que vulguin col·laborar amb la campanya podran adquirir vals solidaris d’un euro, durant el més de desembre, que es destinaran a lots per a infants amb mancances alimentàries. El punt àlgid de l’acció solidària, i el moment més esperat pels infants, serà el dilluns 23 de desembre, quan Catalunya Ràdio celebrarà el Nadal amb un programa festiu i solidari en directe des del Born Centre Cultural, presidit per un tió de vuit metres de llargada. Durant tot el matí, hi haurà programació especial des d’aquest espai, amb actuacions musicals i la presència de tots realitzadors de l’emissora, que recolliran aliments per a la campanya i faran cagar el Tió Solidari amb tots els nens i nenes que s’hi vulguin afegir.

Amb aquesta iniciativa, Catalunya Ràdio manté el seu compromís amb la fundació del Banc dels Aliments, amb més de 25 anys de treball solidari per eliminar la fam al nostre país.

En la passada edició Abacus cooperativa va vendre un total de 9.161 butlletes, un 38% més que al 2011. La resposta solidària dels ciutadans i ciutadanes va suposar que al 2012 s’assolissin més de 60 tones d’aliments, 10 més que l’any anterior.