201312_elmonMés de 14.500 personalitats d’arreu del món rebran el llibre ‘Catalonia calling’
La idea va sorgir ara fa ja uns mesos. A poc a poc li vam anar donant cos i forma, la vam modificar i perfilar fins a l’inici de la campanya, l’1 d’octubre passat, una data pròxima però que ens sembla més llunyana atesa la intensitat amb què hem viscut tot el procés. L’arrencada va ser vertiginosa: preparar la base de dades amb les personalitats més influents del món —i les seves adreces!—, enllestir el web, publicar-lo, assegurar-nos que funcionava impecablement, fer el llibre, encarregar les traduccions, convocar els mitjans, dir-hi la nostra a les xarxes socials… Però tot va anar bé. El dimecres 1 d’octubre a les 12 del migdia es publicava www.elmonhohadesaber.cat mentre es presentava el projecte als mitjans al Born Centre Cultural.

Èxit immediat
L’èxit no va trigar a arribar. L’allau de participació i d’implicació va ser desbordant: entrades constants a la pàgina web, missatges de felicitació a Twitter i Facebook, trucades, comentaris que ens arribaven per e-mail, persones anònimes que ens demanaven si podien afegir noms a la base de dades… I això que ‘El món…’ no havia fet més que començar. Durant unes setmanes, tot l’equip va experimentar una mena d’addicció: anàvem mirant embadalits com creixia constantment la xifra de llibres enviats: “Ja en portem 3.567”, “Ja hem superat els 4.000”, “Estem a punt d’arribar als 8.000”. I així fins que es va fer realitat el que havia estat un dels nostres somnis: encara quedaven 26 dies per a la finalització de la campanya i ja estàvem a punt d’arribar als 10.000 llibres enviats, el nostre objectiu inicial. Però estava tot previst: de seguida vam augmentar la llista de personalitats i vam deixar que ‘El món ho ha de saber’ seguís el seu curs. Tot això, mentre l’Assemblea Nacional Catalana confirmava que se sumava al projecte i afegia a l’enviament del llibre ‘Catalonia calling’ el DVD de la Via Catalana.

Un balanç vertiginós
I així fins avui, dia en què toca fer balanç i compartir amb tots vosaltres unes xifres espectaculars i que us recomanem que llegiu amb calma, perquè són de vertigen: 14.513 llibres enviats, prop de 71.000 visualitzacions del vídeo, 12.000 ‘M’agrada’ a Facebook, 2.556 tuits, uns 10.400 amics a Facebook, més de 5.660 seguidors a Twitter i 277.000 pàgines vistes. Algunes d’aquestes dades seguiran creixent, perquè la pàgina web www.elmonhohadesaber.cat no desapareix, sinó que continua amb un vídeo nou i amb les opcions de comprar el llibre en qualsevol dels idiomes en què s’ha editat i d’enviar-lo a algun conegut o familiar. Però avui volem fer alguna cosa més que el balanç de rigor. Volem dir ben fort MOLTES GRÀCIES A TOTS!