titulars8Inkemia IUCT Group han convocat avui la tercera edició dels Premis Manuel Arroyo per donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors i projectes empresarials en l’àmbit de les ciències de la vida.

Per a la seva tercera edició, els Premis Manuel Arroyo s’estructuraran en tres blocs de reconeixement: el III Premi Manuel Arroyo per a exalumnes d’Escola Sant Gervasi; el III Premi Manuel Arroyo per a joves emprenedors de l’economia cooperativa; i el I Premi Manuel Arroyo en Ciències de la Vida.

El III Premi Manuel Arroyo per a joves emprenedors de l’economia cooperativa pretén donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors i volen ser un estímul i un reconeixement a la voluntat de transformació, a la cooperació i a la innovació. Per la seva banda, el I Premi Manuel Arroyo en Ciències de la Vida està dirigit a projectes d’empresa o empreses de menys de cinc anys que siguin clarament innovadors en àmbits científics i tecnològics com la Biotecnologia, la Drug Discovery, la Indústria Farmacèutica, la Química Verda, la Química Fina Farmacèutica, la Cosmecèutica, la Nutracèutica i la Salut Humana, entre d’altres. Finalment, el III Premi Manuel Arroyo per a exalumnes d’Escola Sant Gervasi reconeix la trajectòria professional o vital d’un exalumne de l’Escola.

Les candidatures es poden presentar a través del web oficial dels premis, ww.premismanuelarroyo.coop, fins al dia 14 de gener de 2014.

Volem recordar que els premis porten el nom del fundador d’Escola Sant Gervasi. Manuel Arroyo Porras (1946-2008) va fundar l’Escola i en va ser director entre 1970 i 2007 i President fins a la seva mort, el 2008. Manuel Arroyo va promoure, des de l’inici de les seves activitats al capdavant d’Escola Sant Gervasi, tot un seguit d’accions centrades en els valors de la transformació, cooperació, emprenedoria i compromís; valors que els Premis Manuel Arroyo volen recollir i potenciar. Arroyo fou també una figura cabdal en el naixement d’IUCT (1997), la llavor de l’actual grup Inkemia, empresa que va presidir fins al seu decés l’any 2008.

Escola Sant Gervasi és cooperativa de treball associat amb més de 40 anys d’història que ofereix un projecte pedagògic estable propi d’una escola catalana, plural i oberta a tothom. L’Escola promou entre el seu alumnat habilitats en la recerca científica i tecnològica i posa al seu abast un eficaç projecte lingüístic. A més, esdevé un referent com a Escola 2.0 i forma alumnes amb altes competències digitals gràcies a la implicació dels seus professionals i gràcies al fet que totes les aules del centre, des de parvulari fins a batxillerat, formen part d’una gran xarxa amb més de 700 terminals, amb pissarra digital i connexió a Internet. Escola Sant Gervasi ha esdevingut un espai social amb una intensa i enriquidora interrelació amb l’entorn. Ofereix serveis de formació ocupacional, formació contínua i serveis educatius i de lleure, mantenint sempre una estreta relació de col·laboració amb el teixit empresarial del país. Escola Sant Gervasi ha impulsat experiències empresarials com la biotecnològica IUCT i aposta per la cooperació amb altres escoles a través de Tr@ms, fundació que vetlla per la innovació tecnològica aplicada a l’educació. En l’àmbit cooperatiu, és membre de Grup CLADE.

Inkemia IUCT Group és un conjunt d’empreses que generen coneixement d’alt valor tecnològic. La base de negoci d’Inkemia és la generació de Coneixement, que comercialitza a través de la generació, promoció, desenvolupament i venda de productes i serveis d’alt valor per als sectors Químic, Farmacèutic, Biofarmacèutic, Biotecnològic, Life Science i afins.