2013_araDimarts 12 de novembre Kilian Jornet va presentar en roda de premsa el seu nou llibre La frontera invisible a l’Espai Gastronòmic del Born Centre Cultural de Barcelona.

La directora editorial d’Ara Llibres, Izaskun Arretxe, va destacar que “en Kilian, a banda de tot el que sabem que fa bé, fa una altra cosa: escriure i escriure bé”. Va comentar que el nou llibre de Kilian Jornet és tota una filosofia de vida tal com resumeix molt bé la dedicatòria que l’encapçala que acaba amb la frase “Als que no tenen por de viure”.
Una expedició al Nepal més indòmit, el dels horitzons més llunyans i els pics més remots, amb escalades inversemblants, descensos intrèpids, reptes, riscos, perills i decisions a vida o mort. Una expedició que és alhora una recerca, una evasió i un retrobament, on les emocions es multipliquen i els sentiments es viuen a flor de pell; on les paraules, els silencis i els records adquireixen noves profunditats.

Kilian Jornet va destacar que La frontera invisible és un llibre molt diferent a Córrer o morir: “Si en el primer parlava més de les curses, de les experiències que havia tingut i què m’havien aportat, en aquest segon llibre, com diu el títol, parlo més de les fronteres de la vida, les fronteres que tenim dins nostre, de les emocions, dels sentiments, de les recerques, de les fugides i del perquè de tot això”.

Tot això ho fa a través d’una història que navega entre la realitat i la ficció. “Hi explico un viatge a l’Himàlaia amb dos companys que va sortir fruït de l’experiència real que vaig viure aquest hivern al Nepal amb els alpinistes Jordi Corominas i el Jordi Tossas”, ha comentat el campió mundial d’skyrunnig.

El llibre es pot trobar des de l’11 de novembre a les llibreries de Catalunya i de l’Estat espanyol en català i castellà i l’edició francesa des del 18 de novembre.