201311_suaraSuara Cooperativa va rebre el dimarts 5 de novembre el guardó a la Millor estratègia de Comunicació Interna atorgat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya en el marc dels V Premis Gabinets de Comunicació. El reconeixement era per a l’EspaiSuara, la intranet que la cooperativa va posar en marxa l’any 2012 concebuda com una eina participativa.

El degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, va fer entrega del guardó al Responsable de Comunicació de Suara, Jordi Masnou. En el seu agraïment i en nom de l’Àrea de Comunicació, Màrqueting i Innovació, va fer extensiu el premi a tota la cooperativa. “El fet que sigui una eina basada en la participació fa que només prengui sentit si realment els usuaris i usuàries en fan un ús participatiu. I a l’EspaiSuara, aquest requisit es compleix”, va dir.

En el mateix acte es va reconèixer la tasca de la Unió d’Empresaris de la Construcció de Girona, en la categoria de Millor pla de comunicació, i l’Ajuntament del Prat de Llobregat en la categoria de Creativitat i innovació.

Abans de l’entrega dels premis es va fer el debat ‘Informació, comunicació i credibilitat’, que va ser presentat i moderat per Josep Maria Martí, Degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i on hi va participar Antoni Bassas, editor del diari ARA; Ester Gràvalos, directora de comunicació de Telefònica Catalunya, i Albert Roura, vicepresident DIRCOM Catalunya.

Durant el debat, Ester Gràvalos va insistir en la importància de la utilització del periodisme de marca per part dels periodistes de fonts. Antoni Bassas, però, va recordar com cal diferenciar la informació de la comunicació de marca. “En aquests moments hi ha una gran demanda de transparència i credibilitat”, va puntualitzar el periodista, qui va relacionar aquesta demanda amb l’èxit de l’ús de les noves tecnologies. El Degà del Col·legi, Josep Maria Martí, va insistir en que el periodisme és un ofici artesanal que s’ha de cuidar i Albert Roura va ser contundent al afirmar tenir la sensació que la població no està entenent res de la crisi, “em preocupa que parlem molt dels corruptes i no dels corruptors”.

Enllaços

Article de Jordi Masnou al blog de Suara: “La comunicació, una necessitat a les empreses”
Notícia íntegra i fotos de l’acte al web del Col·legi de Periodistes de Catalunya