El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya presenta el dia 16 d’octubre el nou Codi d’Ètica de les infermeres i infermers de Catalunya en què la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL hi ha participat en la revisió final.

Aquest document, que des de març de 2011 s’ha treballat en el marc del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, suposa una garantia de protecció professional i un marc de referència per a la presa de decisions de la infermera en la pràctica quotidiana. El nou codi ètic s’ha elaborat a partir d’un ampli procés de participació, en el qual s’ha tingut en compte l’opinió d’infermeres expertes i professionals no infermers, i també d’infermeres que van participar en una enquesta inicial sobre els aspectes ètics que més els preocupaven en el seu dia a dia professional, com també les esmenes presentades.

En l’acte de presentació la coordinadora del projecte, Maria Gasull, explicarà les principals aportacions d’aquest nou Codi d’Ètica i Àngel Puyol, professor d’Ètica al Departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, pronunciarà la conferència: “La responsabilitat per la salut i la justícia social”.
La sessió tindrà lloc a les 17.30 hores a l’auditori del CosmoCaixa de Barcelona (Isaac Newton, 26).

Més informació