Suara Cooperativa ha iniciat l’1 d’octubre la gestió del nou Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’Ajuntament de Barcelona, que suposa un important creixement per a la cooperativa, amb la incorporació d’unes 900 persones a la plantilla i un increment anual de la facturació d’uns 18 milions d’euros. En el darrer concurs públic del consistori s’han adjudicat a Suara dues de les quatre zones en què està dividida la ciutat: des d’ara es dóna servei a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. S’assumeix tot el servei de SAD de Barcelona des de l’economia social. Des de l’1 d’octubre Suara també inicia la gestió del SAD de l’Ajuntament de Ripollet (Vallès Occidental).

El projecte de Suara per Barcelona es basa en dos grans pilars: el model d’atenció centrat en la persona i la presència de les noves tecnologies en el servei. Aquests dos grans eixos seran claus per prestar una millor atenció a les persones i tenir un increment de l’eficiència. També s’hi inclou un paquet d’indicadors que han de permetre tenir una anàlisi continuada del servei i ajudar a avaluar l’impacte del servei en la societat, el retorn social de la inversió (SROI). D’aquesta manera es posa en valor la participació i la transversalitat, intrínsecs a la cultura empresarial cooperativa.

Experiència de Suara en SAD
A banda de la gestió del Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona, Suara també presta el servei per als ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Lleida (UTE), Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Olesa de Montserrat, Rubí, Terrassa, Mollet del Vallès i Abrera, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a més d’entitats privades i clients particulars. L’any 2012 Suara va prestar 1.077.000 hores d’atenció domiciliària.

Sobre Suara Cooperativa
Suara és la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d’atenció a les persones, amb una experiència acumulada pels seus socis fundadors de més de 30 anys. Present a 17 comarques catalanes i amb prop de 3.000 professionals, la cooperativa gestiona actualment uns 200 serveis, entre els quals hi ha escoles bressol, centres residencials d’acció educativa, centres de dia i residències per a gent gran, serveis d’atenció domiciliària, centres d’acollida per a persones sense sostre i persones amb drogodependències, entre d’altres. En total es dóna resposta a les necessitats de més de 26.000 persones. Suara Cooperativa és membre de Clade, el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya.