Abacus cooperativa  va obrir ahir dijous 29 d’agost les portes de la seva primera franquícia a Ripollet del Vallès, un establiment sota la marca Uppali amb el qual la cooperativa posa en marxa un nou model de negoci.

Ripollet del Vallès es converteix així en la primera població en acollir el model de franquícies desenvolupat per Abacus cooperativa en el seu Pla Estratègic 2013-2015 i que oferirà als clients productes de papereria, manualitats, joguines i llibre infantil, quatre línies de negoci complementàries i que han mostrat un bon comportament en vendes en els darrers exercicis.

El nou establiment Uppali està ubicat en un dels principals eixos comercials de Ripollet del Vallès –al carrer Nou, 58, al costat del mercat municipal–, seguint l’aposta d’Abacus cooperativa per establir les seves botigues a les zones més comercials i dinàmiques de les poblacions. Ellocal compta amb uns 195 m² i la seva oferta està pensada per a un públic d’entre 0 i 14 anys, que en el cas de Ripollet representa un 18% de la població, a través dels conceptes crea, imagina i juga. A més, inclourà una selecció de novetats de llibres de ficció per a adults.

Abacus ha optat per implementar una nova línea de negoci, en paral·lel amb els seus establiments propis, que li permeti accedir al màxim nombre de persones, basada en un model de proximitat i en l’excel·lent relació qualitat-preu. El format franquícies aposta per la selecció d’Abacus i posa a disposició dels franquiciats l’experiència, el coneixement i la gestió de la cooperativa, que també compartirà amb les franquícies els seus processos de distribució logística.

Segons el Pla Estratègic 2013-2015, Abacus preveu obrir fins a 10 franquícies en els propers 3 anys i tancar 2013 amb 4 establiments sota la marca Uppali, cercant poblacions a partir dels 15.000 habitants. El director general d’Acabus cooperativa, Miquel Àngel Oliva, ha valorat molt positivament l’acollida d’aquest nou model de negoci. «Estem molt satisfets amb l’interès que ha generat la posada en marxa d’aquest projecte. El format Uppali està pensat per incrementar la nostra presència en el territori i les nombroses consultes que hem rebut ens fa preveure una bona trajectòria. El perfil d’interessats és divers, emprenedors amb interès cultural o bé llibreries, botigues de joguines i establiments ja establerts que volen reformular el seu negoci», ha explicat Miquel Àngel Oliva.