Entre el 22 i el 26 de juliol Suara Cooperativa va realitzar el seu primer viatge de prospecció comercial internacional: durant aquests cinc dies Sergi Morales, director d’Expansió de Suara, i Anna Monells, directora de Projectes Estratègics, van poder visitar i reunir-se amb diferents representants d’organismes de l’administració de l’estat i local i també d’empreses i entitats relacionades amb la infància, la joventut, la discapacitat, la dona i l’atenció a les persones grans de Xile.

 

Entre el 22 i el 26 de juliol Suara Cooperativa va realitzar el seu primer viatge de prospecció comercial internacional: durant aquests cinc dies Sergi Morales, director d’Expansió de Suara, i Anna Monells, directora de Projectes Estratègics, van poder visitar i reunir-se amb diferents representants d’organismes de l’administració de l’estat i local i també d’empreses i entitats relacionades amb la infància, la joventut, la discapacitat, la dona i l’atenció a les persones grans de Xile.

Santiago de Xile, capital de l’estat

Aquesta primera missió comercial, realitzada amb el suport de la Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada Espanyola i els consultors del programa d’internacionalització ACC1Ó de la Generalitat, ha permès aprofundir en el coneixement del país i detectar quines són les necessitats existents en el sector de l’atenció a les persones que cap empresa ni organisme xilè cobreix: “Ha estat un viatge ple de sorpreses positives. Tenim moltes oportunitats a Xile que haurem d’estudiar”, afirma Morales.Amb una població de 17,5 milions de persones, Xile és un país amb un fort creixement econòmic i una classe mitjana en augment. Actualment, un 17% dels ciutadans xilens superen els 60 anys, i s’espera que la població d’aquest segment d’edat augmenti de manera important durant els propers anys. Tot i això, l’oferta pública de serveis cobreix només a la població que es troba en situació de pobresa, mentre que l’oferta privada existent està destinada a classes molt benestants, a uns preus molt elevats, situació que porta a l’existència d’una enorme demanda de serveis de qualitat a preus assequibles des de la classe mitja: “És en aquest sentit que Suara pot tenir un camí a recórrer, principalment en els serveis privats d’atenció a les persones grans com ara residències, centres de dia, SAD…”, explica Monells.Així mateix, Xile també és considerat com una porta d’entrada al mercat llatinoamericà, especialment a països com Colòmbia i Perú, que segueixen els mateixos models de desenvolupament que Xile.