L’assemblea de socis de Cooperativa Plana de Vic va aprovar divendres passat els resultats del 2012 amb una facturació de 59,21 Milions d’euros. El creixement en el procés d’internacionalització amb la comercialització d’animals vius i en canal s’ha destacat com un dels punts forts de l’exercici.

Per línies de negoci, en la fabricació d’alimentació animal, la producció es va mantenir als nivells del 2012 amb més de 92 tones i centrada en pinso majoritàriament, seguida de barreges i de matèries i farratges. En aquest àmbit es va destacar l’increment de la competitivitat del centre de producció de Santa Eugènia de Berga a través de l’optimització energètica, i el reforç de l’equip humà de l’àrea de qualitat.

Pel que fa a l’àrea de serveis, la comercialització de porcs a països europeus, tant amb animals vius com en canal, s’ha incrementat en un 28% respecte el 2011. Els resultats han notat aquests creixement tant per l’increment d’exportació com perquè el preu cobrat per kg canal ha estat sensiblement millor que l’any 2011. I la secció de crèdit de la cooperativa el 2012 va aprovar operacions creditícies per als socis de 1,5M€, que suposa un increment d’un 15% respecte l’any anterior. Igualment, pel que fa a la retribució dels diners dipositats pels socis, es va mantenir en nivells molt competitius durant tot l’any (entre un 4,25% i un 4,00% per imposicions a un any).

Finalment, en l’àrea de punts de venda, es va assenyalar la reorientació de la farmàcia veterinària i el manteniment de les vendes de l’Economat, així com l’evolució de les botigues d’alimentació amb un increment d’un 4% de vendes el 2012 i la consolidació de la reorientació estratègica centrada en la potenciació de la venda de carn: el 48% de les vendes van ser de productes carnis.

Durant l’assemblea, es va destacar l’inici del procés de col·laboració amb diferents partners per a la gestió d’explotacions porcines. Aquesta nova línia de treball ha permès obrir un nou ventall de possibilitats en els àmbits de recerca genètica i d’alimentació, posant a prova cada dia l’eficiència en la producció que després es trasllada a les explotacions dels socis.

El director de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, ha valorat molt positivament els resultats del 2012: “Tenint en compte l’entorn econòmic actual, veure aquests resultats corrobora que les apostes estratègiques de la cooperativa que hem fet els últims anys han estat encertades. Cal que cadascun de nosaltres com a productors veiem oportunitats, més enllà dels productes”.