Del 22 al 24 de maig ha tingut lloc la 4a Conferència Global del Global Reporting Initiative (GRI) sobre sostenibilitat i reporting a Amsterdam. El punt principal de la conferència ha estat el llançament de la quarta generació de la guia per a l’elaboració d’informes de sostenibilitat, anomenada G4.

La nova guia G4 col·loca la sostenibilitat a un nivell més estratègic dins l’empresa i es basa en el concepte de materialitat, que farà que les organitzacions informants hagin de proporcionar només dades dels indicadors que siguin rellevants o materials pel seu negoci, centrant-se en els impactes econòmics, ambientals i socials que realment són importants. “Perquè els informes de sostenibilitat ajudin a desenvolupar negocis i mercats sostenibles, és necessari que ofereixin informació que sigui rellevant, fiable i transparent, i de fàcil accés”, va dir Ernst Ligteringen, director executiu de GRI.

La presència de Lavola a aquesta conferència li ha permès conèixer els últims avenços en temes relacionats amb la sostenibilitat i els informes de sostenibilitat, inclosa la vinculació d’aquests amb els informes integrats. A la sessió plenària d’obertura de la conferència, Ernst Ligteringen va posar de manifest que “el major problema que enfronten els negocis, la societat i la humanitat és la sostenibilitat”. Per això, durant els dies de conferència diversos ponents van fer una crida a les empreses a integrar la sostenibilitat en els seus models i pràctiques de negoci, i a elaborar informes de sostenibilitat com a part del procés.

Lavola és Organitzational Stakeholder (OS) de GRI des de l’any 2004 i des d’aleshores ha participat activament en el desenvolupament de noves guies i documents diversos elaborats per aquests organització.