Divendres passat Plana de Vic va celebrar la seva festa anual, que es converteix en un punt de trobada de socis i treballadors de la cooperativa.

Aquest any, el fil conductor de la trobada va ser transmetre als qui formen part de la Cooperativa que s’ha de continuar apostant per veure més enllà de la producció. Així, es va agafar com a exemple un nou producte de Plana de Vic (pernil dolç procedent de porc de la raça Duroc), que es va presentar al sopar, com a motiu per expressar que el producte només és una part de la cadena de valor de la cooperativa.

Cada comensal va trobar a taula, tal i com mostra la imatge, un paquet del nou pernil amb la interpel·lació “És pernil dolç?”. La mateixa etiqueta afirmava: “Noooooo. És una oportunitat”.

En aquest sentit, el president de Cooperativa Plana de Vic, Isidre Castanyer, es va adreçar als assistents per demanar-los un esforç permanent d’actitud oberta, més enllà de la producció, per entendre i apostar per l’estratègia de Plana de Vic de cobrir tota la cadena de valor alimentària (des de la fabricació d’alimentació animal, passant per la transformació i finalitzant en la comercialització al punt de venda final). Castanyer va explicar, a través del cas del nou producte que es presentava al sopar, com els socis havien d’entendre que més enllà de la qualitat, seguretat i traçabilitat que ha de tenir qualsevol producte Plana de Vic, aquell paquet de pernil dolç els permetria obrir noves vies de comercialització.

El sopar, que va tenir lloc en un restaurant de Vic i que va reunir més d’un centenar de persones, va incloure al menú carns i productes dels socis de la cooperativa.

L’acte també va comptar amb la presència dels actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas, que van dissertar sobre el món de la pagesia amb el seu humor.

La festa se celebra anualment amb l’objectiu d’agrair a la “comunitat” Plana de Vic el seu esforç i l’aposta per l’organització.