L’editorialAra Llibres presentava aquest dimarts el primer volum d’una edició abreujada del ‘Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana’ de Joan Coromines, que constarà de tres toms. La publicació compta amb la col·laboració de la Fundació Coromines. L’obra conté les 10.000 entrades principals dels deu volums de què consta el diccionari, amb la sinopsi de l’explicació i alguns derivats, i incorpora les darreres correccions que va incloure l’autor. Aquesta feina de síntesi l’ha dut a terme el lingüista Josep Ferrer, membre de la Fundació i un dels coneixedors més importants de l’obra de Coromines.

El segon volum del ‘Diccionari etimològic’ apareixerà al juny i el tercer, al setembre. Els volums es vendran sobretot per via de crèdit, per bé que també es trobaran a les llibreries (120 euros per volum). L’editorial ha digitalitzat els deu volums del ‘Diccionari etimològic’. Aquest és el començament d’un camí que involucra en què Ara Llibres i la Fundació volen donar nous canals comercials a l’obra de Coromines i el fons de Curial Edicions, de Max Cahner. Una de les següents etapes d’aquest camí podria ser digitalitzar l”Onomasticon Catalaniae’ i continuar l’edició de l’epistolari que comprèn milers de cartes de Coromines.

El president de la Fundació Coromines i regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, i la directora editorial d’Ara Llibres, Izaskun Arretxe, van participar en la presentació.