Els establiments d’alimentació de Cooperativa Plana de Vic han tancat el 2012 amb un creixement del 4% de les vendes. Les dades consoliden l’estratègia de l’empresa Plana de Vic a finals del 2011, amb l’obertura d’una nova botiga a la zona de Travessera de Gràcia, a Barcelona.

Per productes, destaca especialment el creixement en vendes de la família de productes càrnics, així com els productes propis que s’elaboren a la sala de desfer Carnovic que la cooperativa va adquirir el 2010. Potenciar les línies de productes propis de la cooperativa, com la carn i els seus derivats, era un dels objectius estratègics marcats el 2012.

Les vendes en carn s’han incrementat un 12% respecte les vendes de 2011. El director general de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, destaca l’augment de les vendes en porc i vedella “perquè confirmen que el diferencial de la nostra carn (la raça Duroc en el cas del porc,i l’edat i l’alimentació de les vedelles) és percebut per part del consumidor”.

Per zones geogràfiques, destaca especialment el creixement de vendes als dos establiments de la cooperativa a Barcelona. “La marca Plana de Vic, la qualitat i conèixer l’origen de la granja d’on procedeix la carn són fets diferencials que aprecia molt el consumidor actualment”, afegeix Erra, que es mostra satisfet “no només pel creixement de les botigues, sinó també de consolidar com a sala d’especejament i obrador centralitzat, Carnovic. Tot plegat mostra que l’estratègia que vam tirar endavant amb un model de negoci basat en el cercle complet de l’alimentació és encertada”.
Sobre Cooperativa Plana de Vic
Cooperativa Plana de Vic va néixer el 1966 per aglutinar els interessos agroramaders de la comarca d’Osona. El model de negoci es basa en el control estricte tot el procés d’alimentació: des de la fabricació de pinsos, passant pels serveis veterinaris, la comercialització d’animals, i la venda al consumidor final a través d’una xarxa pròpia d’establiments. A l’actualitat, Plana de Vic disposa de dos establiments a Barcelona, un a l’Ametlla del Vallès (Centre Comercial Sant Jordi) i un a Vic.