lavola fomentarà el turisme sostenible als territoris on té presència mitjançant la implantació de la certificació Biosphere Responsible Tourism, promoguda per l’ITR, i que reconeix i certifica la indústria turística que ha fet de la gestió sostenible del turisme l’eix i centre de la seva activitat i que, per això, són exemples de sostenibilitat en el sector a nivell internacional. Biosphere és un programa de certificació reconegut pel Global Sustainable Tourism Council (GSTC), i és l’únic i primer del món a ser GSTC-approved.

Els requisits exigits pels estàndards Biosphere s’agrupen fonamentalment en les següents àrees: La conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic, el desenvolupament econòmic i social de la comunitat local, la contribució de l’establiment a la qualitat de vida dels empleats, la conservació del medi ambient, i la satisfacció dels clients pel que fa a la seva implicació en el sistema i pel que fa a la qualitat del servei.

Actualment, el segell Biosphere Responsible Tourism disposa de referencials específics per a establiments i cadenes hoteleres, destinacions, cases rurals, càmpings, camps de golf, esdeveniments, rutes, atraccions turístiques, centres de turisme actiu, esdeveniments i transport turístic. Destinacions com Barcelona o Gijón ja han apostat per la certificació Biosphere, igual que companyies com Melià International Hotels o H10, així com nombroses empreses turístiques d’Espanya, Portugal, Mèxic o Xile.

El conveni, signat per Tomás Azcarate, president d’IRT, i Pere Baucells, director de clients i mercats de lavola, especifica que tant lavola com l’Instituto de Turismo Responsable duran a terme accions i programes destinats al desenvolupament sostenible a l’àmbit del turisme. Aquest desenvolupament es basa en els principis de compromís pel medi ambient, la sostenibilitat integral, la diversitat cultural, l’equitat, l’ètica i la responsabilitat social i la cooperació per a la convivència i la pau.

L’ITR és una organització sense ànim de lucre que manté un conveni de col·laboració amb la UNESCO i és un membre de l’Organització Mundial de Turisme de Nacions Unides (UNWTO) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC), recolzat per la United Nations Foundation i la UNEP.

lavola treballa des de fa més de 30 anys en l’àmbit de la sostenibilitat i té com a cor de negoci acompanyar els clients a assolir la sosteniblitat. En l’àmbit turístic ofereix solucions a les necessitats del sector en els camps de l’eficiència energètica i el canvi climàtic, la responsabilitat social i la qualitat ambiental per a empreses i destinacions, l’organització d’esdeveniments sostenibles, comunicació verda integral i educació per a la sostenibilitat per tal de fomentar un turisme més respectuós amb el medi, més ben posicionat i responsable socialment.