La periodista Ana Pastor va rebre el passat 5 de març el Premi Blanquerna al Millor Comunicador 2012 que atorga la Facultat de Comunicació i de Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Durant la seva intervenció va destacar que ara “més que mai, el bon periodisme és necessari”. “Us imagineu com seria la societat si no sabem què passa amb Urdangarin, Bárcenas o Método 3?”, es va preguntar després de recollir el premi de mans del degà, el Dr. Josep Maria Carbonell.

La periodista de la CNN -fins l’any passat presentadora del magazín de matí de TVE- va explicar a l’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL que “si exigim que els fets tinguin conseqüències i que qui falli doni la cara, aquest país serà millor”.

“Crec que és el moment més important per la nostra professió”, va subratllar la periodista, que va afegir que en aquests temps amb tantes coses que passen és quan amb més motiu els fets han de tenir conseqüències: “Volem seguir secs o volem fer aquest país millor?”.

Pastor, que va considerar “inacceptable” que un polític no s’aturi per espondre les preguntes dels periodistes en una roda de premsa, va animar els estudiants de periodisme que malgrat la situació de crisi del sector no es desanimim: “No us rendiu. Cada dia heu de tenir set d’aprendre perquè sinó us quedareu enrere”.