El passat 4 de desembre el president de Grup Clade, Miquel Àngel Oliva, i el director general, Ignacio González, es van reunir amb el director comercial de Banca Popolare Etica , Gabriele Gliuletti, el director general de Fiare , Juan Garibi i el responsable de l’oficina de Barcelona, Jordi Ibáñez. A la reunió es van treballar les bases de col·laboració d’un conveni entre Grup Clade i Banca Popolare Ètica per treballar en projectes financers i alhora impulsar el projecte de Banca Ètica al territori.

Els representants de Banca Popolare Etica i Fiare també es van reunir amb els membres de la comissió de finançament de Clade, que integra representants de totes les empreses del grup. L’objectiu de la reunió va ser la presentació dels projectes de Clade. Clade treballa amb Fiare des de l’any 2011 i la reunió s’emmarca dins la ronda de trobades de la comissió de finançament amb diverses entitats financeres.

Les reunions s’emmarquen en el marc de la propera la integració de Fiare a la Banca Popolare Etica per constituir una nova entitat financera operativa. El procés d’integració que culminarà el setembre de 2013. L’entitat resultat oferirà els serveis financers habituals, però amb els criteris de rigor i transparència que garanteix la banca ètica. El director comercial de Banca Popolare Etica, Gabriele Gliuletti, va constatar que el 54% dels crèdits concedits per aquesta entitat ja havien estat adreçats a cooperatives.