L’Escola Bressol Municipal Els Picarols de Manlleu (Osona) i la Llar d’Infants Municipal Els Belluguets de Palafrugell (Baix Empordà) van rebre el dissabte 15 de desembre el distintiu que els acredita com a Escola Verda durant la 11a Trobada d’Escoles Verdes que es va fer a El Prat de Llobregat.

Amb aquest segell de qualitat acrediten el treball d’educació per la sostenibilitat que han treballat darrerament aquests dos centres gestionats per Suara Cooperativa i es comprometen a mantenir-ho d’ara endavant. Els dos equipaments van rebre el certificat de mans del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Enric Llebot. En total es va fer entrega a 70 equipaments d’arreu de Catalunya i ja són 590 les escoles que compten amb aquesta certificació.

Aquest programa és un compromís per donar suport a tots els centres educatius que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Es tracta de promoure un canvi en la cultura de centre a través de quatre contextos d’acció: el currículum, l’organització i la participació, la gestió sostenible de recursos i materials i la implicació en l’entorn. Així doncs, entén que el procés educatiu que ha de provocar aquest canvi no només es dóna a l’aula, sinó també en tots els moments i espais de la vida escolar.