Divendres 23 de novembre es va celebrar a Madrid,  la gala del lliurament dels premis Porc d’Or  que cada any atorga l’IRTA des del 1994 per premiar els esforços de ramaders i industrials en el camp de la producció porcina.

Un jurat format per personalitats de prestigi determina els guanyadors del Porc d’or, plata i bronze per a cadascuna de les categories, a part del porc de diamant que és un premi especial a la millor explotació.

Aquest any han estat finalistes i per tant optaven als premis un total de 77 explotacions de tot Espanya.   Catalunya, amb un total de 16 granges premiades, han encapçalat un any més el rànquing de premiats, i Osona se n’emporta una bona part.

Dos dels premis, han estat per socis de la Cooperativa Plana de Vic:

En la categoría de taxa de parts, Joan Pujol de la Granja Pujol de St. Bartomeu del Grau ha guanyat la plata, i en la categoría de nascuts vius, Eudald Sentmartí  i Pilar Solà de l’Hostal dels Frares de Taradell, han aconseguit el bronze.

Tal com diuen els responsables de l’IRTA els premis porc d’Or són un referent per a les empreses i granges de porcí, que veuen en ells un reconeixement en l’excel·lència en el treball.