Barcelona, Abacus cooperativa inaugura demà dijous un nou establiment al passeig de Fabra i Puig de Barcelona, al districte de Nou Barris. La nova botiga passa a ser la setena que la cooperativa té a la ciutat, sense comptar les universitàries, i està situada al número 196 d’un dels principals eixos comercials de Barcelona.
Amb una inversió de 450.000 euros, l’obertura de l’establiment suposa la creació de 14 nous llocs de treball. El local té una superfície de 1.100 m² distribuïts en dues plantes que inclouran les seccions de llibreria (ficció, no-ficció, llibreria infantil i juvenil), joguines, manualitats, tecnologia, papereria i puericultura. L’establiment compta amb llum natural procedent de les vidrieres que donen al passeig de Fabra i Puig i els accessos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
L’aposta d’Abacus per Nou Barris i, concretament, pel passeig de Fabra Puig, respon a la intenció de la cooperativa d’estar presents en els espais tradicionals i més comercials dels nuclis urbans. Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, destaca que “Abacus vol integrar-se com a un veí més dins la xarxa comercial dels barris i aprofitar la seva activitat per dinamitzar l’oci i vida cultural de les zones on ens establim”.
En aquest sentit, l’obertura del nou Abacus a Nou Barris se suma a la inauguració del local de Mataró, el passat mes d’abril, que va canviar la seva ubicació per establir-se en un cèntric carrer de la ciutat (Riera, 14). També l’establiment remodelat d’Hostafrancs, situat al mercat i en un dels eixos comercials més dinàmics de Barcelona va obrir les seves portes després de l’estiu oferint un nou espai de vendes en una única planta de més de 1.000 m².
Abacus cooperativa celebrarà l’obertura del nou establiment amb una gran festa infantil el divendres a la tarda i dissabte al matí.