Grup Clade va ser present a l’acte institucional que la Casa Reial va fer el passat 25 de setembre en reconeixement del model empresarial cooperatiu.
L’acte va tenir com a objectiu presentar al Príncep d’Astúries, Felip de Borbó, el moviment Cooperatiu de l’estat i posar de manifest els valors empresarials i socials d’aquest model d’empresa.

La trobada s’emmarca dins dels actes programats per CEPES per commemorar l’Any Internacional de les Cooperatives 2012 proclamat per les Nacions Unides.
A l’acte al Palau de la Sarsuela també hi van assistir la ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez i el director de Treball Autònom, Economia Social i RSE, Miguel Ángel García.

La trobada va aglutinar els màxims representants dels grups empresarials cooperatius com Clade, Corporació Mondragón, Grup Asces, o les cooperatives sanitàries integrades en la Fundació Espriu, així com els representants de les cooperatives de treball associat, les agroalimentàries, les de consumidors i usuaris, de transport, d’ensenyament, d’habitatges, les cooperatives del mar i les de crèdit.

El Príncep va mostrar el seu suport explícit al model cooperatiu com a empresa generadora d’ocupació i com a forma de fer empresa que s’assenta en el territori i que per tant no deslocalitza.

A l’actualitat, l’estat espanyol compta amb prop de 22.000 cooperatives, amb 1.200. 000 de llocs de treball i una facturació propera als 60.000 milions d’euros.
A nivell mundial, es compta amb prop de 1000 milions de socis i més de 100 milions de persones treballen en cooperatives. Les 300 cooperatives més grans del món facturen més de 1.6 trilions de dòlars.

Imatges de l’acte