Francisco González, president de BBVA, va lliurar el passat 24 de setembre el IV Premi INTEGRA del BBVA a la cooperativa catalana La Fageda, que porta 30 anys generant oportunitats laborals innovadores i de qualitat per a persones amb discapacitat. La convocatòria del premi està dotada amb un import total de 500.000 euros que premia dues categories, la tasca d’una entitat i sis projectes addicionals. “El Premi Integra dóna a conèixer històries de persones que amb una actitud basada en l’excel·lència i la innovació tiren endavant projectes d’èxit amb un alt impacte social. A més, és una de les iniciatives de BBVA que millor materialitza que treballem per a un futur millor per a les persones”, ha afirmat el president de BBVA durant l’acte de lliurament del Premi.

Aquest guardó, lliurat per primera vegada el 2009, és una iniciativa posada en marxa per BBVA per reconèixer la tasca d’aquelles organitzacions sense ànim de lucre o emprenedors autònoms que desenvolupen projectes d’integració laboral de persones i impulsen el desenvolupament d’iniciatives i bones pràctiques en aquest àmbit d’actuació. La Fageda es converteix en el quart guanyador d’aquest premi, dotat amb 200.000 euros. Els guanyadors de les anteriors edicions del premi han estat l’entitat biscaïna Lantegi Batuak (2011), el centre mallorquí amadip.esment (2010) i la cooperativa artesana catalana Teixidors (2009).

Cristóbal Colón, president de La Fageda, ha recollit el guardó i ha agraït a BBVA i a la resta d’organitzacions. “El Premi INTEGRA suposa una gran honor i una ajuda real per a La Fageda, precisament ara que complim el nostre 30 aniversari. També estem orgullosos de que la societat, en aquest cas a través de BBVA, defensi la dignitat i els drets bàsics de les persones que presenten més dificultats per tirar endavant en la seva vida”.

Francisco González va afirmar durant l’acte d’entrega del premi: “A BBVA ens sentim molt identificats amb La Fageda i amb el seu fundador, Cristóbal Colón, clar referent d’emprenedor social que suposa una autèntica font d’inspiració”. El president de BBVA va afegir que: “les nostres societats necessiten d’emprenedors socials como ell, que sàpiguen afrontar de forma innovadora i sostenible els reptes als quals ens enfrontem, especialment, en un context tan complex com el que vivim actualment”. A més, va felicitar els altres 6 projectes guanyadors i va recordar la bona acollida de la primera edició de Momentum Project, programa del Grupo BBVA per recolzar i formar emprendedors socials, que aquest any està acompanyant 10 iniciatives més a Espanya i que ha estat llançat a Mèxic.

Més informació

Vídeo presentació La Fageda