El programa Barcelona Sustainable Tourism, que es va iniciar oficialment el passat més de juliol, pretén promoure el turisme sostenible a Barcelona amb l’objectiu de posicionar la ciutat com a destinació sostenible, tot reforçant-ne el valor i la imatge i promoure-la així com una destinació compromesa amb la sostenibilitat social, econòmica, ambiental i cultural. lavola és membre del Barcelona Sustainable Tourism des del mes de setembre d’enguany.

Barcelona Sustainable Tourism està obert a la participació d’empreses que treballen per la sostenibilitat ambiental, cultural i social del sector turístic. Així, el programa actualment compta amb la implicació d’empreses del sector hoteler i de l’allotjament turístic, agències, serveis turístics i institucions, entre les que se’n poden destacar els hotel Meliá Barcelona i Barcelona Princess, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCCIB) o el Gremi d’hotels de Barcelona. lavola és la primera empresa de serveis per a la sostenibilitat que s’adhereix al programa.

lavola, amb més de 30 anys d’experiència en el sector de la sostenibilitat, promou la implantació d’estratègies i actuacions que tinguin en compte criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental en el sector turístic. Els serveis que ofereix lavola comprenen l’àmbit de l’estalvi energètic, el canvi climàtic i la gestió d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, la responsabilitat social empresarial i l’organització d’esdeveniments sostenibles, l’ecoetiquetatge i la implantació de distintius de sostenibilitat per a establiments i destinacions, l’elaboració de plans i estratègies de sostenibilitat per a destinacions turístiques, així com la comunicació verda, l’educació per a la sostenibilitat i el desenvolupament sostenible, amb l’objectiu d’assolir organitzacions compromeses amb el medi ambient i socialment responsables que, a més, busquin fer-se més atractives davant d’uns clients cada vegada més exigents i sensibles a la protecció de l’entorn, guanyant en qualitat de servei, prestigi i notorietat.

A més, lavola també és membre del capítol ibèric del GMIC (Green Meeting Industry Council), organització que promou la sostenibilitat en el sector de l’organització de reunions i esdeveniments.