Dirigits per la professora Júlia Fernández, l’Àlex Torrents i l’Oriol Ruiz han aconseguit el tercer premi nacional en el XXV Certamen Jóvenes Investigadores que la setmana passada es va celebrar a Màlaga gràcies al treball Disseny i construcció d’un robot submarí.
El treball de Ruiz i Torrents ha consistit en el disseny i la construcció d’un robot submarí que pot navegar sol o bé conduir-se amb un comandament. A més, el giny disposa d’una càmera i d’un imant per atreure metalls que es troben al fons marí.

Júlia Fernández, tutora del treball, afirma que “el més sorprenent és que els alumnes hagin estat capaços d’aïllar els circuits elèctrics de l’aigua i que hagin pogut programar un submarí que és capaç de funcionar sol en base a unes ordres rebudes.”

A més del premi obtingut, els alumnes han guanyat una estada de 15 dies en un centre del CSIC.

Aquest Certamen és una iniciativa promoguda per l’Institut de Joventut i la Direcció General de Política Universitària. Durant els cinc dies que ha durat el congrés, alumnes de tot Espanya han exposat i defensat els seus treballs que han estat avaluats pel comitè dels Premis.

La intenció del Certamen és el d’incentivar l’interès per la investigació científica i fomentar l’esperit investigador dels alumnes espanyols d’ESO, Batxillerat i Formació Professional.