El soci de Santa Cecília de Voltregà, Isidre Castanyer, ha presentat aquest divendres 7 de setembre la seva nova línia de negoci de plats preparats, a la botiga de Vic, de Cooperativa de la Plana de Vic, on es comercialitzaran els productes

La iniciativa empresarial sorgeix de l’explotació agrària familiar, que ha vist una oportunitat de negoci davant canvis d’hàbits en l’alimentació de la societat actual, que busca solucions fàcils i ràpides d’alimentació, però amb productes frescos, de qualitat i de fonts de producció fiables.

El responsable de l’explotació, Isidre Castanyer, assegura que “hem vist oportunitat de negoci perquè oferim un valor diferencial que en plats preparats és difícil de trobar: la certificació de l’origen dels nostres productes. Volem demostrar al consumidor que encara que no tingui temps de cuinar, pot menjar tan bé com si li cuinés l’àvia a casa”.

La gamma de plats preparats de Mas el Guiu s’elabora a partir de productes frescos i de temporada de la producció de l’explotació. Els ingredients bàsics són principalment carn de xai, de porc i d’aviram provinent de les seves granges i verdures i hortalisses de la seva horta. Tots els productes es cuinen amb mètodes de cocció tradicional: a la brasa, al vapor o a foc lent.

Les carns a la brasa i els menús en una sola safata que inclouran primer i segon plat són algunes de les propostes diferencials respecte d’altres productors de plats preparats.

La filosofia de partners osonencs compromesos amb l’origen

Mas el Guiu garanteix un control integral de tota la cadena de producció, des de la cria dels animals i la collita de verdures i hortalisses fins a l’arribada del producte final a la comercialització.

De fet, l’explotació ha buscat un partenariat amb Cooperativa Plana de Vic tant pel que fa a la distribució dels seus productes a les seves botigues d’alimentació, com amb l’alimentació i cura animal a través de la cooperativa, que treballa amb el mateix concepte de control de l’alimentació des de l’origen i fins al final.

El director general de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, afirma que “és fantàstic veure com socis de la nostra cooperativa porten la mateixa filosofia de la CPV a noves línies d’explotació de negoci. D’aquesta manera, reforcem la cadena de valor dels nostres establiments d’alimentació, fonamentats en la qualitat i la proximitat que també ens permet controlar la producció des de l’origen.”

Els plats compleixen amb el concepte de KM 0 ja que es distribueixen en un entorn proper que estalvia la intermediació, temps de transport, combustible i temps de conservació en càmeres frigorífiques.

Mas el Guiu aposta per combinar receptes tradicionals i modernes i comença presentant uns trenta plats entre els que hi ha carns a la brasa, cremes, pastes, guisats i diferents plats de llegums i verdures. Els plats es presenten en envasos de 500g. (2-3 racions) i també en format de plat combinat on s´hi pot trobar per exemple una botifarra acompanyada amb mongetes o un pastís d´escalivada amb amanida.